Τα οφέλη της κατανάλωσης γιαουρτιού


 

 

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένες έρευνες και πειράματα για να δει αν και πώς το γιαούρτι βοηθά στον έλεγχο του λίπους της κοιλιάς. Τα πειράματα διεξήχθησαν πρώτα με ποντίκια. Υπήρχαν 2 ομάδες ποντικών. Και οι δύο έτρωγαν την ίδια ποσότητα fast food, με υψηλά επίπεδα λίπους. Η διαφορά ήταν ότι μία από τις ομάδες τροφοδοτήθηκε με Lactobacillus Reuteri, τα βακτήρια που υπάρχουν στο γιαούρτι. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.  Η αριστερή φωτογραφία δείχνει το λίπος της κοιλιάς των ποντικών που δεν έφαγαν τα βακτήρια που βρέθηκαν στο γιαούρτι και η δεξιά φωτογραφία δείχνει το λίπος της κοιλιάς των ποντικών που τρέφονταν επίσης με τα συγκεκριμένα βακτήρια.  Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.  

Παρόμοια πειράματα διεξήχθησαν στο Χάρβαρντ.  Ένα εκτεταμένο πείραμα με 120.000 ανθρώπους έδειξε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν γιαούρτι στην καθημερινή τους διατροφή είχαν σημαντικά λιγότερο λίπος στην κοιλιά από εκείνους που δεν έτρωγαν.  Δείτε το παραπάνω γράφημα.  

Τέλος, έρευνες έχουν δείξει ότι το γιαούρτι έχει θετική επίδραση στο δέρμα. Για παράδειγμα, σε ένα πείραμα που διεξήχθη με 110 γυναίκες στην Ισπανία ηλικίας 41-59 ετών με καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού, μετά από 12 εβδομάδες το δέρμα του προσώπου τους έγινε πιο λαμπερό και ελαστικό.

Βιβλιογραφία. Bas Kast 2021 Η Πυξίδα της Διατροφής   

 


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published



/body>